Verlies en rouw in de praktijk

Een gesprek van mens tot mens

Verdriet is de keerzijde van liefde. Rouw raakt alle dimensies en niveaus van iemands leven. Het is meer dan alleen droefheid.

Het roept een heel scala aan gevoelens op, van angst en agressie tot schuld, verwarring, opluchting en nog zoveel meer. Het raakt niet alleen onze emoties, maar dringt door in elk levensgebied.

Tijdens dit proces is het belangrijk om je emoties te benoemen en erkennen. In deze moeilijke en verwarrende tijd kan het fijn zijn als iemand een tijdje met je meeloopt. Tijd speelt daarin geen rol. Als jij de behoefte voelt aan een luisterend oor, is dat voor jou het juiste moment. Dit kan ook een hele periode na het verlies zijn bijvoorbeeld.

Tijdens onze gesprekken onderzoeken we waar je tegenaan loopt en wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. Ik ga uit van jouw kracht. Vaak weet je zelf wel wat je nodig hebt. Samen proberen we dat boven tafel te krijgen. Ik loop een tijdje met je mee. Het doel is dat je daarna weer verder kunt.

“Helpen bij verlies en verdriet is meer getuige zijn van verdriet in plaats van de richting willen bepalen of er onmiddellijk iets aan te willen doen. Getuige zijn betekent meer observeren dan doen, meer luisteren dan spreken en meer volgen dan leiden. Zo bevestig je de waardigheid en de autoriteit van de persoon in verdriet.”

“Verwerking is anders leren vasthouden. Leren vasthouden in herinnering in plaats van in de werkelijkheid.”

“Sterven is verhuizen van de buitenwereld naar het hart van de geliefden”.
– Manu Keirse

Wat kan ik verwachten?

Onze gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Zelhem. Eventueel kunnen we ook samen wandelen, waarbij we starten vanuit mijn praktijk. Vaak is er een aantal gesprekken nodig, maar dat is afhankelijk van de persoon en behoefte.

Neem telefonisch contact met me op of mail me om een afspraak te maken. Aan het eind van ons eerste gesprek bepaal je of je een klik met me voelt en of je meer gesprekken wil.

Good coaches don’t tell you what to do… they help you realize what you already know.

Prijs

Mijn tarief is €55 per uur. Deze kosten worden niet vergoed door je zorgverzekering. 
Een gesprek duurt 1 uur.

Betaling

Na het gesprek ontvang je per mail een factuur. Contant betalen is niet mogelijk.

Annuleren

Tot 24 uur van tevoren kun je kosteloos annuleren. Daarna wordt €55 in rekening gebracht.

terug naar jezelf

Voel je welkom in mijn praktijk

Tussen de weilanden…

Met het geluid van vogels op de achtergrond.